www.photomacrography.net :: View topic - Can not add a new post
www.photomacrography.net Forum Index
An online community dedicated to the practices of photomacrography, close-up and macro photography, and photomicrography.
Photomacrography Front Page Amateurmicrography Front Page
Old Forums/Galleries
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Can not add a new post

 
Post new topic   Reply to topic    www.photomacrography.net Forum Index -> General Discussion Forum and Community Announcements
View previous topic :: View next topic  
Author Message
iHasan



Joined: 31 Oct 2017
Posts: 2

PostPosted: Tue Dec 19, 2017 9:59 pm    Post subject: Can not add a new post Reply with quote

I get this error
-------------------------------------
Could not insert new word matches

DEBUG MODE

SQL Error : 1271 Illegal mix of collations for operation ' IN '

INSERT INTO phpbb_search_wordmatch (post_id, word_id, title_match) SELECT 224033, word_id, 0 FROM phpbb_search_wordlist WHERE word_text IN ('first', 'attempt', 'using', 'sony', 'a7r', 'iii', '?lens', 'amscope', 'objective', 'lens', 'flash', 'kuangren', 'twins', '?na', '25', 'number', 'pictures', 'step', 'size', 'um', 'stacked', 'wemacro', 'affinity', 'photo')

Line : 251
File : functions_search.php
-----------------------

Any idea why?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
ChrisR
Site Admin


Joined: 14 Mar 2009
Posts: 7953
Location: Near London, UK

PostPosted: Fri Dec 22, 2017 6:00 am    Post subject: Reply with quote

This does happen sometimes,. Usually there's a strange character string in a link, or one of the accented text characters causes a problem.
It's not at "our" level, it's back at the server.
For links a workaround is to use a Link Shortener.
_________________
Chris R
Back to top
View user's profile Send private message
rjlittlefield
Site Admin


Joined: 01 Aug 2006
Posts: 19398
Location: Richland, Washington State, USA

PostPosted: Fri Dec 22, 2017 11:18 am    Post subject: Reply with quote

The place to look for problems is where that "?" appears in the list of words. In this case it's at '?lens' and '?na'.

The underlying issue is that for historical reasons the forum database uses a character set named "latin1" (description: https://en.wikipedia.org/wiki/ISO/IEC_8859-1). latin1 is only a subset of Unicode. If a post uses any Unicode characters that are not contained in latin1, then the post will preview OK but produce the message about "Illegal mix of collations" when it gets Submit'ed and stored in the database.

It's a very annoying problem that was caused by a change in the PHP specification several years ago. If you're curious, see the 3-page discussion at http://www.photomacrography.net/forum/viewtopic.php?t=25154 .

--Rik
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.photomacrography.net Forum Index -> General Discussion Forum and Community Announcements All times are GMT - 7 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group