www.photomacrography.net :: View topic - FAQ: Why did my post print as blank? (misused url tag)
www.photomacrography.net Forum Index
An online community dedicated to the practices of photomacrography, close-up and macro photography, and photomicrography.
Photomacrography Front Page Amateurmicrography Front Page
Old Forums/Galleries
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
FAQ: Why did my post print as blank? (misused url tag)

 
Post new topic   Reply to topic    www.photomacrography.net Forum Index -> Frequently Asked Questions (FAQs)
View previous topic :: View next topic  
Author Message
rjlittlefield
Site Admin


Joined: 01 Aug 2006
Posts: 18244
Location: Richland, Washington State, USA

PostPosted: Sun Dec 02, 2012 2:12 pm    Post subject: FAQ: Why did my post print as blank? (misused url tag) Reply with quote

There is a long-standing bug in the phpBB2 forum software that causes a post to print as blank if it contains [url] tags that are misused in certain ways.

Judging from the questions that I receive, this most commonly happens when something like a spare line feed is included between tags.

For example
Code:
[url]http://www.photomacrography.net/forum/viewforum.php?f=29[/url]

works fine and produces http://www.photomacrography.net/forum/viewforum.php?f=29, but

Code:
[url]http://www.photomacrography.net/forum/viewforum.php?f=29
[/url]

will make the post disappear.

A more subtle form often happens to me when I'm attempting to associate a URL with some other text, for example: "Check in the Frequently Asked Questions forum."

The proper way to code this line (as it's done above) is:
Code:
Check in the [url=http://www.photomacrography.net/forum/viewforum.php?f=29]Frequently Asked Questions forum[/url].

Obviously that works fine.

But the whole post will disappear if the line is mis-coded ever so slightly, for example by forgetting to replace ] by = :
Code:
Check in the [url]http://www.photomacrography.net/forum/viewforum.php?f=29]Frequently Asked Questions forum[/url].


The erroneous blankness also shows up if you press the Preview button, so this is another good argument for always previewing your posts before submitting them.

--Rik
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.photomacrography.net Forum Index -> Frequently Asked Questions (FAQs) All times are GMT - 7 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group